چند ماه پیش و در بحبوحه شیوع کرونا یک دانشمند زیست شناسی در اسپانیا در اعتراض به این وضع و عدم مدیریت مطلوب گفت:

"شما برای تجارت و تبلیغات خود در ماه به یک فوتبالیست 1 میلیون یورو می دهید و این در صورتی ست یک محقق بیولوژی هزار و هشتصد یورو می گیرد. حالا در این شرایط یک محقق به کار می آید یا فوتبالیست؟ اکنون هم که در جستجوی درمان هستنید به سراغ رونالدو و مسی بروید."

این خبر در اکثر خبرگزاری ها و شبکه های اجتماعی فارسی زبان هم دست به دست چرخید و بسیار پربازدید شد. آنجا بود که فهمیدم مقایسه دستمزد فوتبالیست ها و دیگر مشاغل فقط مختص ایرانی ها نیست و این موضوع ذهن خیلی ها را درگیر کرده است!

سراسر حرف این زیست شناس مغلطه است. یک زیست شناس از دولتی حقوق می گیرد که خود آن دولت نصف حقوق 100 میلیون یورویی لیونل مسی از بارسلونا را به عنوان مالیات اخذ می کند. حالا اینکه دولت اسپانیا به یک محقق سلامت که از او انتظار کشف داروی کرونا می رود دستمزد ماهانه 00 یورویی می پردازد دیگر مشکل از لیونل مسی نیست!

همه شغل ها محترم هستند اما به خاطر درک بحث شغل کارگر را مثال می زنم.

کارگر شدن نیاز به تخصص خاصی ندارد و همه ی مردها در صورت داشتن بدنی سالم می توانند کارگر شوند. این یعنی نیمی از جمعیت ایران یعنی مردها به طور بالقوه برای انجام این شغل آمادگی دارند. فوتبالیست اما دارای استعدادی غریزی است که با تلاش و تمرین زیاد، آن را تبدیل به یک توانایی منحصر به فرد کرده است. مسیر رسیدن به این جایگاه هم بی نهایت سخت و طاقت فرساست. طبق آماری که هومن افاضلی (کارشناس و مربی فوتبال) در یکی از برنامه های تلویزیونی اعلام کرد از هر هزار نفری که با صرف زمان و هزینه، فوتبال را آماتور یا به قصد حرفه ای شدن شروع کرده اند فقط یک نفر تبدیل به فوتبالیست حرفه ای شده است. البته این آمار برای رشته محبوب و پرطرفداری همچون فوتبال است و شاید در ورزشی مثل ووشو از هر 500 نفر که در باشگاه های ووشو ثبت نام کرده اند یک نفر حرفه ای شود و به سطح ملی و باشگاهی برسد. با این وجود یک فوتبالیست حرفه ای در ایران فقط در صورت عضویت در تیم های سرخابی پایتخت یا تیم های صنعتی می تواند دستمزد خوبی بگیرد.

نکته مهم تر اینکه در همه جای دنیا وضعیت عرضه و تقاضا در یک شغل، تعیین کننده دستمزد آن شغل خواهد بود. دستمزد کارگر نسبت به بقیه مشاغل پایین است چون تعداد کارگر(افراد فاقد تخصص) زیاد است. البته این بحث درباره متخصصان سایر رشته ها هم صادق است. به عنوان مثال هر فردی می تواند با گذراندن 144 واحد دانشگاهی در هرکدام از دانشگاه های ایران (که تعدادشان کم هم نیست) مهندس یا کارشناس شود. می دانیم که امروز صندلی و ظرفیت دانشگاه ها از تعداد دانشجویان بیشتر است! لذا عرضه کارشناس و مهندس و. زیاد است و تقاضا برای استخدام این متخصص ها کم است. همین موضوع باعث کم شدن یا ثابت ماندن دستمزد خواهد شد. چون برای تصدی هر شغل چند متقاضی وجود دارد و ناز متقاضی آن شغل خریدار ندارد و حرف نهایی در مورد دستمزد، حرفِ کارفرماست.

اما فوتبالیست حرفه ای از بین هزار نفری که همه عاشق فوتبال بوده اند غربال شده است. اگر فوتبالیست شدن راحت بود همه افرادی که از درامد بالای فوتبالیست ها گلایه دارند خودشان وارد این شغل می شدند یا شرایط لازم برای فوتبالیست شدن را برای فرزندشان ایجاد می کردند.

برای فعالیت در رشته های ورزشی، هنری و . فقط تمرین و تلاش کافی نیست و یک علاقه و استعداد پنهان و غریزی باید در وجود آن شخص باشد.

به خاطر فضای رسانه محور امروز جهان بعضی شغل ها ایجاد شده است و به این واسطه خیلی از افراد توانسته اند به پول و شهرت برسند. تصور کنید تمام ستاره های سینما و فوتبال و موسیقی که در اینستاگرام فالوور بالای ده میلیون دارند 300 سال پیش متولد می شدند. در آن صورت چه شغلی داشتند؟ چه بسیار مسی و رونالدو و تام کروز و سلنا گومزهایی که سیصد سال پیش متولد شده اند اما به خاطر نبودن رسانه در آن زمان بدون اینکه کسی آن ها را بشناسد برای همیشه زیر خاک دفن شدند.

دنیا دنیای رسانه است و خوب یا بد، صنعت سرگرمی تبدیل به یک صنعت مهم شده است و مردم حاضرند برای آن پول خرج کنند. مردم حاضرند بلیط کنسرت و بلیط مسابقه فوتبال و . بخرند و با رضایت کامل جیب ستاره ها را پر از پول کنند. صنعت سرگرمی (موسیقی، فوتبال، سینما و.) آنقدر پولساز است که دستمزد بازیگران نهایی و ویترین آن فقط قسمت کوچکی از نوک کوه یخ است.

پایان

داستان یک انتقال و تمدید طلسم شوم زلاتان!

مقایسه دستمزد فوتبالیست و بقیه مشاغل درست نیست!

ماکسیم داداشف؛ داستان غم انگیز مرگ در رینگ بوکس

داستان تصادف من با موتورسيكلت (+تصوير مشمئزكننده)

یک ,ها ,فوتبالیست ,شغل ,دستمزد ,های ,است و ,حرفه ای ,به یک ,شده است ,ها را ,مقایسه دستمزد فوتبالیست

مشخصات

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها

pooyasazehic ص ش رها نوشته های یه ذهن خط خطی ashpazjan وكالت در دعاوي حقوقي ،كيفري ،خانواده مطالب اینترنتی معرفی کالا فروشگاهی گلابی نوشت آنچه که بايد درباره انواع لوازم آرايشي بدانيد دفتر حقوقی و داوری « وکیل هادی حسینی و همکاران»